Chia kaše s banánem a mučenkou

Chia kaše s banánem a mučenkou

Chia kaši jsem si zamilovala v New Yorku! Zbožňuju její texturu a nejvíc mě baví v kombinaci s kokosem. Chia kaše je perfektní na snídani nebo svačinu, ale také zastane zdravý dezert. Stačí ji naservírovat do hezkých pohárků a ozdobit ovocem. Navíc si kaši můžete připravit dopředu a uchovat ji v zavařovací sklenici v lednici.

Na 2 porce
Doba přípravy: 10 minut

1½ hrnku dobrého mléka
3 lžíce chia semínek
2 lžičky kokosového oleje
2 lžičky medu
2 banány
1 mučenka
malý šálek granátových zrníček

1. Připravím si rendlík vhodný na vaření mléka. Naliju do něj mléko, přidám kokosový olej, med a vsypu chia semínka. Zapnu hořák na mírný plamen. Mléko během vaření nepřestávám míchat, aby se nepřipálilo.

2. Jakmile je kaše hustá tak, že stéká po lžíci jen pomalu, sundám rendlík z plotny a nastrouhám do něj jeden banán. Druhý banán nakrájím na půlměsíčky, které nasypu na dno misek a přeliju je kaší. Kaši pak ozdobím mučenkou a granátovými zrníčky.

(Foto: Johana Pošová pro časopis Marianne)

Jeden komentář k “Chia kaše s banánem a mučenkou

  1. Tak jsem dnes vyzkoušela tuhle kaši a byla mňam, mnam?
    Určitě se postupně vrhnu na další dobroty?
    Moc hezky udělané fotky!
    Leona

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *